60 zonnepanelen bij Bert Wolthuis in Midlaren

Bert Wolthuis

23 maart 2021

Wij zijn langs geweest bij Bert Wolthuis in Midlaren. Bert is voor ons geen onbekende. Misschien herinnert u zich nog het klantverhaal van Eemshout Prefab met Pieter de Boer. Hier kwamen wij Bert Wolthuis tegen op het dak tussen de 1523 zonnepanelen. En nu zitten wij bij hem aan de keukentafel in Midlaren om het over zijn eigen zonnepanelen te hebben. 

Interesse in de energietransitie

Zonnepanelen op het zuiden

‘Ik ben een geboren en getogen Noord Groninger (geboren in Startenhuizen)’, begint Bert enthousiast te vertellen. ‘Ik heb op diverse plekken in Noord Groningen gewoond waaronder Winsum. In 2004/2005 ben ik mij gaan verdiepen in duurzame energie en wat daar voor nodig is. In die tijd heb ik in Delfzijl al 6 windmolens geplaatst. Ik geloof ontzettend in de energietransitie en dan voornamelijk in zon en wind. Ook waterstof is op dit moment in ontwikkeling en wekt mijn interesse.  Daarbij moet wel gezegd worden dat duurzaamheid niet ten koste moet gaan van de leefbaarheid. Daarin een goede en mooie balans vinden is voor mij het aller belangrijkste’, aldus Bert.

 

‘Op dit moment hebben wij zo’n 60 zonnepanelen waarvan de meeste op het zuiden’

Keuze voor Solar Expert Jansen

Bert vervolgd: ‘Technisch Expert Jansen is altijd al een gedegen en stabiele naam geweest in de omgeving. Ik wilde graag voor op het dak in de Eemshaven zonnepanelen aanschaffen. Via via kwam ik Henk Jansen tegen die vertelde dat ze naast Technisch Expert Jansen nu ook specialist zijn in het plaatsen van zonnepanelen met Solar Expert Jansen. Daarna was de keuze snel gemaakt. Wij hebben samen de SDE-subsidie (Subsidie Duurzame Energie) aangevraagd en het traject heb ik verder met Roy Kalma voorgezet. Naast dat de service uitstekend is (no nonsens en ze komen altijd de afspraken na) was de prijs ook goed en eerlijk’.

Zonnepanelen in en op het dak

Bert Wolthuis

‘Op dit moment hebben wij de meeste zonnepanelen op het huis op het zuiden staan. Via Technisch Expert Jansen hebben wij tevens een app gekregen waarbij wij ons verbruik kunnen zien. De beste maanden voor ons zijn in mei en juni. Wij hebben daarnaast ook zonnepanelen geplaatst op onze schuur. Deze zonnepanelen zijn te zien vanaf de weg en liggen in het dak in plaats van op het dak. Dit ziet er qua uitstraling ontzettend mooi uit. De zonnepanelen op de zuidkant liggen op de dakpannen en doordat de wind er onderdoor kan, is er een natuurlijke koeling aanwezig’. 

Stap voor stap

Naast de zonnepanelen hebben wij, toen wij hier kwamen wonen, ook een aantal aanpassingen gedaan qua duurzaamheid. Het huis was erg slecht geïsoleerd en dit hebben wij binnen elke muur doorgevoerd. Daarnaast hebben wij nieuwe ramen geplaatst met hr++

Zonnepanelen schuurtje

glas. Op dit moment zijn wij naar de mogelijkheden aan het kijken om alle verlichting om te zetten naar led verlichting. Zo zijn wij stapje voor stapje het huis aan het verduurzamen. Wij hebben sinds kort een elektrische auto en hoe mooi zou het zijn als wij over een tijd onze eigen opgewekte energie op kunnen slaan en kunnen gebruiken wanneer wij dat nodig hebben’. 

Contact

Bent u benieuwd wat Solar Expert Jansen voor u kan betekenen? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder!

 

Vraag vrijblijvend offerte aan

Stap over op Zonne-energie!