Zonnepanelen onderhouden

In Nederland zijn zonnepanelen zeer rendabel. Zonnepanelen onderhouden is erg belangrijk. Uw zonnepanelen-systeem wordt blootgesteld aan diverse invloeden van buitenaf. Daarom adviseren wij om uw zonnepanelen te onderhouden eens per twee jaar.

Zonnepanelen onderhoud

Controlepunten

Sinds kort bieden wij een controle contract aan. Als u een controle contract bij ons afsluit, komen wij eens per twee jaar bij u langs voor het onderhouden van uw zonnepanelen. Alle bevindingen leggen we vast in een inspectierapport. Dit rapport sturen we na ons bezoek op naar u. De installatie wordt op de volgende punten gecontroleerd:

 • Bevestigingsmaterialen
  De bevestigingsmaterialen zijn bij de montage goed geborgd maar door trillingen, bijvoorbeeld als gevolg van extreme wind, kunnen bevestigingsmaterialen los raken.
 • Kabels
  Op bepaalde plekken kunnen kabels slijten en bloot komen te liggen.
 • Zonnepanelen reinigen
  Uw zonnepanelen kunnen vervuild raken door uitwerpselen van vogels, algengroei, fijnstof, roetafzetting, atmosferische luchtvervuiling, zoutafzetting, bladeren etc. Zonnepanelen zijn voor een groot deel zelfreinigend maar er blijft altijd een klein beetje vuil achter. Na verloop van tijd kan dit invloed hebben op de opbrengst van de zonnepanelen.
 • Rendementscheck
  Zonnepanelen kunnen verouderen in de loop der jaren. Hierdoor daalt het rendement. Met geijkte testapparatuur wordt getest of de panelen nog voldoen aan de opgegeven productgaranties.
 • Thermografie
  Als gevolg van diverse invloeden van buitenaf kunnen zonnecellen beschadigd raken. Bij beschadiging kunnen zonnecellen oververhit raken waardoor zogenaamde hotspots ontstaan. Hotspots hebben een negatieve invloed op de werking van de zonnepanelen. Door middel van thermografie controleren we dit.
 • Verwachte opbrengst
  De gerealiseerde opbrengst van het systeem wordt gecontroleerd met de verwachte opbrengst.

Kosten

Heeft u interesse in het onderhouden van uw zonnepanelen? Het controlecontract op uw zonnepanelen-systeem kost  € 181,95 ,- (incl. BTW) per twee jaar tot een maximum van 24 panelen. De gebreken die onder de garantievoorwaarden vallen worden door ons op de leverancier verhaalt. Voor de overige gebreken of het reinigen van de panelen ontvangt u van te voren een prijsopgave van ons.

Offerte zonnepanelen onderhouden

Bent u particulier met maximaal 24 zonnepanelen, vraag dan uw offerte aan. Bent u geen particulier en/of heeft u meer dan 24 zonnepanelen? Vraag dan een offerte op maat aan en neem contact met ons op. 

 • Contactgegevens

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vraag vrijblijvend offerte aan

Stap over op Zonne-energie!