Zonnepanelen en PV panelen

Zonnepanelen installatie

Zonnepanelen, ook wel PV panelen genoemd, wekken via een omvormer elektriciteit op (niet te verwarren met zonnecollectoren). De opgewekte energie gebruikt u direct in uw woning, waardoor u minder energie hoeft af te nemen bij uw energiebedrijf. Indien u elektriciteit opwekt en het op dat moment niet zelf gebruikt of nodig heeft, levert u de opgewekte energie terug aan het net.

Energieleverancier

De energieleverancier is, tot de grens van uw eigen verbruik, verplicht om u dezelfde prijs te geven als de prijs die u betaalt inclusief BTW en belastingen. Het maakt dus niet uit of u de opgewekte energie direct zelf gebruikt of eerst aan het net terug levert.

Voordelen

  • Met tien panelen bespaart u al snel 500 euro per jaar.
  • Met zonnepanelen maakt u uw eigen groene stroom, en vermindert u de CO2 uitstoot van uw huishouden.
  • Zonnepanelen dragen bij aan een beter energielabel (Sinds 2015 verplicht).

Nog meer voordelen

Korte terugverdientijd: de gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 6 en 10 jaar.
Stil: de panelen maken geen geluid.
Hogere woningwaarde: Net als goede isolatie dat doet, voegen zonnepanelen waarde toe aan uw woning. Dit is gunstig bij een eventuele verkoop.

Onderhoud

Zonnepanelen zijn in Nederland zeer rendabel. Het is echter wel belangrijk dat u ze goed onderhoudt. Uw systeem wordt blootgesteld aan diverse invloeden van buitenaf. Daarom adviseren wij om uw zonnepanelensysteem eens per twee jaar te laten controleren. Lees meer over de onderhoudsmogelijkheden.

Al zonnepanelen? Ga voor een upgrade

Al in bezit van panelen? Dan is een accu nog steeds interessant: bestaande SolarEdge systemen kunnen namelijk geupgrade worden met het StorEdge systeem.

Calculator

Bent u na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar het plaatsen van zonnepanelen? Bereken uw voordeel of neem contact met ons op.

Vraag vrijblijvend offerte aan

Stap over op Zonne-energie!