Thuisbatterij: energie opslaan thuis

Met een thuisbatterij, ook wel thuisaccu genoemd, kunt u elektriciteit opslaan. Deze elektriciteit kunt u later weer gebruiken. U heeft op dat moment dus geen stroom nodig van uw energieleverancier. Steeds meer mensen kiezen voor thuisbatterijen voor zonnepanelen om te besparen op energiekosten en om het huis te beschermen tegen stroomuitval. Solar Expert Jansen helpt u graag bij het installeren van een thuisbatterij voor zonnepanelen.

Voordelen thuisbatterij

Het hebben van een thuisbatterij biedt verschillende voordelen voor huishoudens en bedrijven:

  • Op stroomkosten besparen: U betaalt minder energiekosten in vergelijking met een zonnepanelen-installatie zonder batterij.
  • Minder afhankelijk van het net: Wanneer u een thuisaccu heeft, hoeft u veel minder stroom te gebruiken van het elektriciteitsnet. U kunt de opgeslagen stroom van uw zonnepanelen ‘s avonds en ‘s nachts gebruiken. 
  • Energieopslag voor noodgevallen: Valt de stroom plots weg door een elektriciteitspanne of een storing? Met een thuisbatterij is dat geen probleem. Dankzij de zonne-energie in de batterij blijven uw apparaten en verlichting gewoon werken.
  • Minder CO2-uitstoot: Kiest u voor zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij? Dan verbruikt u veel meer groene energie en minder grijze elektriciteit (opgewekt door de verbranding van fossiele brandstoffen). U stoot dus op deze manier veel minder CO2 uit.
  • Elektrische auto opladen: U kunt thuisbatterijen ook gebruiken om uw elektrische auto op te laden, waardoor het mogelijk is om zelf opgewekte energie te gebruiken voor transport, wat de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen vermindert.

Geïnteresseerd in een thuisbatterij? Vraag een offerte aan.

Hoe maak ik de beste keuze?

Als u op zoek bent naar een thuisbatterij, zijn er een aantal punten die u moet overwegen:

  • De grootte van de batterij: De grootte van de batterij bepaalt hoeveel energie u kunt opslaan. Heeft u een groot huis met veel elektrische apparaten? Dan heeft u een grotere batterij nodig.
  • De efficiëntie van de batterij: De efficiëntie van de batterij bepaalt hoeveel energie u uit de batterij kunt halen. Een batterij met een hoge efficiëntie is een betere keuze.
  • De prijs van de batterij: Het hebben van een thuisbatterij is een investering. Het is belangrijk om een batterij te kiezen die binnen uw budget past.
  • De garantie van de batterij: Thuisbatterijen hebben meestal een garantie van 10 tot 15 jaar. Het is belangrijk om een batterij te kiezen met een goede garantie. 

Wij adviseren u graag over welke grootte en efficiëntie u nodig heeft bij u thuis of voor uw bedrijf, passend bij uw budget. Neem contact met ons op.

Interesse?

De thuisbatterijen van Solar Expert Jansen zijn krachtige en efficiënte thuisbatterijen die u helpen om uw energiekosten te verlagen en uw huis te beschermen tegen stroomuitval. Solar Expert Jansen levert thuisbatterijen van GoodWe, TAB en SolarEdge. Onze thuisbatterijen zijn eenvoudig te gebruiken.

Solar Expert Jansen installeert een thuisbatterij aan uw huis of bedrijf. Heeft u nog aanvullende vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Vraag een offerte aan of neem contact met ons op.

Vraag vrijblijvend offerte aan

Stap over op Zonne-energie!