Energieprijzen stijgen, zonnepanelen duurzaam en rendabel alternatief

Zonnepanelen duurzaam rendabel alternatief | Solar Expert Jansen

14 februari 2022

De energieprijzen zijn in razend tempo gestegen. Waar de energieprijs eerder rond de 20 cent per kilowattuur bedroeg, betalen we daar nu het dubbele voor: 40 of zelfs 50 cent per kilowattuur. Dit betekent dat alledaagse activiteiten zoals het opladen van uw mobieltje, televisie kijken en bijvoorbeeld elektrisch koken een stuk duurder wordt. Hierom is de keuze om zelf elektriciteit op te wekken nu aantrekkelijker dan ooit. In deze blog leest u meer over de voordelen van het groene en rendabele alternatief op netstroom: zonnepanelen.

Waarom stijgen de energieprijzen?

Zoals bekend is de prijs van gas de laatste tijd in razend tempo gestegen. Dat komt doordat het aanbod van gas slinkt en de vraag met de komst van de winter opnieuw is gestegen. Tevens heeft Nederland nog altijd niet genoeg zonnepanelen en windmolens om het hele land te voorzien van groene stroom. Om deze reden wordt er elektriciteit geproduceerd in gascentrales om het land draaiende te houden. Deze productie is nu, net als het gasverbruik bij u in huis, duurder dan ooit. En dat merkt u natuurlijk in de energieprijs. 

Duurzaam en rendabel alternatief: zonnepanelen

Met zonnepanelen wekt u uw eigen energie op die u direct in uw huishouden kunt gebruiken. In periodes dat de zon veel schijnt zult u waarschijnlijk meer energie opwekken dan u nodig heeft. In dat geval kunt u uw stroom tegen een vergoeding terugleveren aan het net. Hiermee kunt u zelfs geld verdienen. Energieleveranciers zijn namelijk verplicht om u dezelfde prijs te geven als de prijs die u betaalt inclusief BTW en belastingen.

Echter kunt u er ook voor kiezen uw opgewekte energie op te slaan om te verbruiken wanneer de zon minder schijnt. Met de systemen van StorEdge kunt u de accu van uw zonnepanelen uitbreiden. Wanneer uw zonnepanelen niet genoeg energie opwekken dan uw huishouden op dat moment nodig is, kunt u de opgeslagen energie verbruiken. Dat is bijvoorbeeld handig tijdens de koude en donkere seizoenen. Op die manier voorkomt u dat u energie moet bijkopen en bespaart u dus ook tijdens de winter op uw energiekosten.

Investeer in groene stroom

Het installeren van zonnepanelen is dus een duurzaam en rendabel alternatief voor netstroom. Voorkom hoge energierekeningen en draag een steentje bij aan een duurzame toekomst. Bij Solar Expert Jansen bent u verzekerd van een snelle en vakkundige installatie en 25 jaar garantie op uw panelen. Benieuwd hoe rendabel zonnepanelen bij u thuis kunnen zijn? Gebruik dan onze calculator. Overtuigd? Dan kunt u direct een offerte aanvragen. Onze experts gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend offerte aan

Stap over op Zonne-energie!