Project: De Delthe

de delthe zonnepanelen

15 mei 2020

Solar Expert Jansen is onderdeel van Technisch Expert Jansen. Wij zijn gespecialiseerd in oplossingen voor duurzame energie. Als een van de grootste aanbieders van zonnepanelen in Noord Nederland hebben we dan ook al veel succesvolle projecten afgerond. Waaronder het project in samenwerking met De Delthe Woningstichting, actief in de gemeente Eemsmond, Groningen. Een bedrijf met ondertussen ruim 100 jaar aan ervaring en 550 woningen in hun bezit. Voor het schrijven van dit blog zijn we in gesprek gegaan met Peter Dijkema, al 25 jaar trouw in dienst van de woningstichting.

Hier werden zonnepanelen geplaatst
Een paar van de huizen waar zonnepanelen werden geplaatst

Het project voor waardevermeerdering

Aardbevingsschade in Groningen is een onderwerp wat de laatste jaren veel in het nieuws is geweest. In deze jaren heeft De Delthe zo’n 300 meldingen binnengekregen van schade door aardbevingen. De Nederlandse overheid heeft hiervoor in 2017 een subsidiepotje van €40 miljoen gereserveerd. Hierdoor kwamen woningen met aardbevingsschade vanaf januari 2016 in aanmerking voor deze regeling voor een bedrag van maximaal €4.000, mits aan bepaalde voorwaarden werd voldaan. Deze subsidie – beter bekend als de waardevermeerderingsregeling– kon worden aangevraagd voor energiebesparende en -opwekkende maatregelen. Hierbij kunt u denken aan zonnepanelen, infraroodpanelen of muurisolatie.

“De samenwerking tussen Technisch Expert Jansen en De Delthe verloopt altijd goed”

Wij vragen Peter naar de subsidie, hij vertelt hierover het volgende: ‘Begin 2017 hebben wij deze subsidie aan kunnen vragen voor 22 woningen. Subsidieaanvragen voor woningen met aardbevingsschade vanaf februari 2017 zijn niet meer in behandeling genomen en wachten op een eventueel vervolg. De goedgekeurde subsidiebedragen zijn geïnvesteerd in het aanleggen van zonnepanelen. Dit hebben wij gedaan in samenwerking met Technisch Expert Jansen.’

Al ruim 25 jaar is De Delthe Woningstichting een tevreden klant en partner van ons: ‘De samenwerking tussen Solar Expert Jansen en De Delthe verloopt altijd goed’, zegt Peter stellig. ‘Ze zijn erg kundig, snel en nemen al het contact met de bewoners op zich’, vervolgt Peter.

Wat hebben we precies gedaan?

Het project is dit voorjaar van start gegaan. Vanaf dat moment zijn alle bewoners ingelicht over de werkzaamheden en namen wij het stokje over van De Delthe. Peter: ‘Solar Expert Jansen plande alle afspraken met de bewoners in en nam het contact met de bewoners voor rekening.’ In een project als dit zijn de bewoners net zo goed onze klant, dus dat wij het contact met ze overnemen vinden we niet meer dan normaal. Het heeft een aanntal maanden geduurd om alle zonnepanelen te plaatsen. Afgelopen zomer is het project afgerond.

De geplaatste zonnepanelen
De geïnstalleerde zonnepanelen

Wat leveren de zonnepanelen op?

Zoals we al zeiden is aardbevingsschade heel actueel en duurzame oplossingen net zo. ‘Duurzame oplossingen zijn redelijk nieuw. Het was een mooie kans om hier samen met Solar Expert Jansen aan bij te dragen. Dat maakte het project zo bijzonder.’ Vooraf is geschat dat de huishoudens gemiddeld €700 per jaar kunnen besparen, natuurlijk sterk afhankelijk van de grootte van de woning, het aantal bewoners en het verbruik per huishouden. ‘Na een jaar kunnen we pas echt zien wat voor verschil de zonnepanelen hebben gemaakt’, aldus Peter.

Contact

Bent u benieuwd met wat voor projecten wij nog meer bezig zijn of welke wij recent hebben uitgevoerd? Houd onze website in de gaten of neem contact op met één van onze medewerkers.

Vraag vrijblijvend offerte aan

Stap over op Zonne-energie!