Nu investeren in een thuisbatterij?

27 juni 2024

Energie opslaan thuis

Met een thuisbatterij, ook wel thuisaccu genoemd, kun je elektriciteit opslaan. Deze elektriciteit kun je later weer gebruiken. Je hebt op dat moment dus geen stroom nodig van je energieleverancier. Steeds meer mensen kiezen voor thuisbatterijen voor zonnepanelen om te besparen op energiekosten en om het huis te beschermen tegen stroomuitval. Solar Expert Jansen helpt je graag bij het installeren van een thuisbatterij.

Ontwikkelingen van de thuisbatterij

De technologie achter thuisbatterijen ontwikkelt zich razendsnel. Moderne thuisbatterijen hebben een hogere opslagcapaciteit en efficiëntie dan hun voorgangers. Innovaties op het gebied van batterijtechnologie, zoals de overgang naar lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4) batterijen, hebben geleid tot betere prestaties en een langere levensduur.

De salderingsregeling en de thuisbatterij

De salderingsregeling, die huishoudens met zonnepanelen toestaat om de opgewekte stroom weg te strepen tegen het stroomverbruik van het net, wordt in 2027 afgeschaft. Dit betekent dat je na 2027 geen financiële compensatie meer krijgt voor de stroom die je teruglevert aan het net. Een thuisbatterij biedt een oplossing door je in staat te stellen om meer van je eigen opgewekte zonnestroom zelf te gebruiken. Dit maakt een thuisbatterij een slimme investering voor de toekomst.

Voordelen bij een dynamisch contract

Handelen met dynamische contracten:

 • Dynamische contracten zijn energiecontracten waarbij de prijzen variëren op basis van vraag en aanbod op de energiemarkt. Dit betekent dat de prijzen gedurende de dag kunnen fluctueren. Als je zonnepanelen hebt, kun je hiermee je voordeel doen door:
  • Energie te gebruiken wanneer de prijzen laag zijn.
  • Energie terug te leveren aan het net wanneer de prijzen hoog zijn, om zo een betere prijs voor je opgewekte stroom te krijgen.

Terugleveren van energie vanuit je accu:

 • Als je beschikt over een thuisaccu (batterijopslag), kun je opgewekte zonne-energie opslaan en later terugleveren aan het net. Dit kan vooral voordelig zijn bij een dynamisch contract, omdat je kunt terugleveren op momenten dat de energieprijzen hoog zijn.

Waarom nu investeren in een thuisbatterij?

Nu investeren in een thuisbatterij is een verstandige keuze om meerdere redenen:

1 – Voorbereiding op de afschaffing van de salderingsregeling: Door nu te investeren, ben je voorbereid op de veranderingen in 2027 en kan je optimaal profiteren van de opgewekte zonne-energie.

2 – Bescherming tegen stijgende energiekosten: Met een thuisbatterij kan je de  energiekosten verlagen door minder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet.

3 – Bescherming tegen stroomuitval: Thuisbatterijen kunnen uw huis van stroom voorzien tijdens stroomuitval, waardoor u niet zonder elektriciteit komt te zitten.

  Slimme thuisbatterijen van GoodWe, BYD en SolarEdge

  Solar Expert Jansen biedt een scala aan thuisbatterijen van gerenommeerde merken zoals GoodWe, BYD en SolarEdge. Deze batterijen zijn ontworpen met de nieuwste technologieën en zijn intelligente oplossingen die uw energiebeheer optimaliseren.

  GoodWe: Bekend om hun betrouwbare en efficiënte thuisbatterijen die perfect integreren met zonne-energiesystemen. De batterijen van GoodWe zijn ontworpen met slimme functies die de energie-efficiëntie maximaliseren.

  BYD: BYD biedt geavanceerde thuisbatterijen die bekend staan om hun hoge capaciteit en duurzaamheid. Deze batterijen zijn slim geconfigureerd om de energieopslag te optimaliseren en kunnen eenvoudig worden beheerd via een gebruiksvriendelijke app.

  SolarEdge: SolarEdge staat bekend om hun innovatieve technologieën op het gebied van zonne-energie. Hun thuisbatterijen bieden geavanceerde energiebeheerfuncties, waaronder monitoring en optimalisatie van energieverbruik, wat zorgt voor maximale efficiëntie en besparingen.

  Met de afschaffing van de salderingsregeling in 2027, is het nu het perfecte moment om te investeren in een thuisbatterij. Door te kiezen voor de slimme thuisbatterijen van GoodWe, BYD of SolarEdge, aangeboden door Solar Expert Jansen, kan je de energie-efficiëntie maximaliseren en je huis voorbereiden op een duurzame toekomst. Neem vandaag nog contact op met Solar Expert Jansen voor meer informatie en advies op maat.

  Vraag vrijblijvend offerte aan

  Stap over op Zonne-energie!